DE 
OM
GE
VI
NG

Heerlijk Haarlem

Haarlem is een fantastische stad. Niet alleen door het authentieke centrum met prachtige straatjes, leuke winkels, de vele horeca, terrassen en het cultuuraanbod, maar ook de ligging van Haarlem is uniek. Op de fiets ben je zo op het strand van Zandvoort of Bloemendaal, Amsterdam ligt om de hoek en met Schiphol binnen handbereik ligt de wereld aan je voeten. Een fantastische plek om te wonen dus.

10 MINUTEN VAN DE BINNENSTAD

Haarlem is ontstaan in 1245 en is levendiger dan ooit. In de stad die meermalen is bekroond als ‘leukste winkelstad van Nederland’ vind je alles. Van de grote ketens tot boetiekjes en speciaalzaken. Op 10 minuten lopen van De Scheepmaker vind je het gezellige plein ‘De Grote Markt’ met onder andere de Philharmonie, de Toneelschuur en regelmatig evenementen. Ook bezit de stad een paar internationaal gerenommeerde musea zoals Het Teylers Museum en het Frans Hals Museum. Jong of oud en alles ertussenin;  voor ieder wat wils in Haarlem.

Een levendige buurt

HET SCHEEPMAKERSKWARTIER

Net aan de overkant van het Spaarne ligt op de oostoever Het Scheepmakerskwartier. Waar vroeger schepen werden gebouwd, damast werd gebleekt en glas werd geblazen, ontstaat een fraai nieuw stadskwartier. Het vormt een belangrijke schakel tussen de binnenstad en het meer noordelijk gelegen deel. Tevens krijgt dit deel van Haarlem een prettige openbare kade aan het water. Moderne, individuele stadshuizen, variërend in vorm en formaat creëren een eigen buurtje. De Scheepmaker vormt het slotstuk.

LEVENDIGE OOSTOEVER

Gezichtsbepalend voor Het Scheepmakerskwartier is de oude en  nog werkende stellingmolen De Adriaan. De tuin van de molen grenst aan het terras van het gezellige restaurant Zuidam. De nieuwe passantenhaven zorgt voor extra reuring. Om de hoek ligt de geweldige speeltuin de Glasblazers en de beroemde Koepelgevangenis die wordt getransformeerd naar een levendige campus. In de buurt vind je nog veel meer restaurantjes en winkeltjes en als je de Catharijnebrug oversteekt sta je al in de binnenstad. Direct aan de andere kant van het spoor biedt stadsstrand de Oerkap een leuke plek voor jong en oud. Iets verderop kun je feesten en partijen vieren in de karakteristieke Lichtfabriek en voor een goede kop koffie en gezelligheid is het een klein stukje wandelen naar café-restaurant Frisk. De oostkant van het Spaarne biedt steeds meer gezelligheid.

Uitzicht vanuit De Scheepmaker

Spaarne, spoor, stad en de Koepel. Het uitzicht vanuit De Scheepmaker verveelt nooit. Bekijk de video en beleef het uitzicht naar alle zijden. Je kunt de video vergroten door op het [] in de video te klikken.

Alle woningen in De Scheepmaker beschikken over ruime buitenruimte. Beschutte balkons, ruime dakterrassen en sommige woningen beschikken zelfs over beide. In de video krijg je een indruk van het balkon van type I, het appartement aan het Spaarne.