10.06.2020
De Scheepmaker in de schijnwerpers

Ons prachtige project De Scheepmaker is onderdeel van de expositie Gebouwde Trots van het Architectuur- en Bouwhistorisch Centrum Haarlem (ABC). Vanaf 20 juni, de Dag van de Architectuur, is de expositie te bekijken. Op deze dag wordt u tevens uitgedaagd om De Scheepmaker en andere projecten te ‘bezoeken’ op een hele speciale manier.

Dag van de Architectuur

Op zaterdag 20 juni kunt u van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, diverse bijzondere en interessante gebouwen en locaties bekijken, waaronder De Scheepmaker aan de Harmenjansweg. Gewapend met uw mobiele telefoon met QR-code-app kunt u verschillende gebouwen ‘bezoeken’. Bij ieder gebouw of locatie staat een bord met een QR-code. Als u deze scant komt u, aan de hand van filmpjes met korte toelichtingen en presentaties, meer te weten. Handig dus om ook een koptelefoon mee te nemen. Kijk op de website voor informatie en een overzicht van alle locaties.

Expositie Gebouwde Trots

Vanaf 20 juni is ook de expositie Gebouwde Trots te bezoeken in het ABC. Ook hier presenteren we ons project De Scheepmaker. Daar zijn we om meerdere redenen trots op: de locatie (een postzegel), de architectuur, de totstandkoming (onder meer door een geslaagd participatietraject met omwonenden) en de realisatie. De expositie is tot oktober in het ABC. Uiteraard met inachtneming van het ‘museaprotocol’. Kijk voor meer informatie op www.architectuurhaarlem.nl